Guide Dog Info – Τι κάνουν, η εκπαίδευσή τους και άλλα

Έχω κάνει πρόσφατα ένα ταξίδι στον κόσμο των σκύλων εργασίας. Όπως έγραψα στην προηγούμενη ανάρτησή μου στα σκυλιά του Guardian, “Θεωρώ ότι είναι τόσο ενδιαφέρον να τους παρακολουθήσω να δουλεύουν, να σκεφτούν πώς εκπαιδεύονται και να δουν τι είναι ικανοί”.

Όταν σκέφτομαι τα σκυλιά εργασίας, μια από τις δουλειές που έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι ο οδηγός σκύλος.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει έναν σκύλο και έναν χειριστή σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Ωστόσο, πέρα ​​από το να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να πετάξω ένα σκυλί οδηγού, ξέρω πολύ λίγα για το έργο που κάνουν.

Έτσι, έφτασα στον Katrin Hawkins, έναν πιστοποιημένο σύμβουλο συμπεριφοράς σκυλιών, ο οποίος έχει επίσης προβλήματα οπτικά και της ζήτησε να μοιραστεί την εμπειρία της και τις πρόσθετες πληροφορίες για τον οδηγό.

Γνωρίζετε ένα σκυλί με ενδιαφέρουσα δουλειά; Αφήστε ένα σχόλιο ή επικοινωνήστε μαζί μου στο homeon129acres@hotmail.com και μπορεί να εμφανιστούν σε μια επερχόμενη ανάρτηση.

Guide Dog Info – Εισαγωγή

Η Katrin και ο σύζυγός της ζουν κοντά στη Βοστώνη με το σκυλί οδηγού της, τον Tom, και το Cardigan Welsh Corgi, Zora.

Ο Tom είναι 9χρονος Labrador Golden Retriever Cross από το Ίδρυμα Dog Dog. Ο Katrin και ο Tom ήταν μια ομάδα για σχεδόν 8 χρόνια (ήταν 19 μηνών όταν ταιριάζουν).

Όπως και τα περισσότερα σκυλιά που εργάζονται, ο Tom αγαπά να πηγαίνει στη δουλειά κάθε μέρα.

“Για αυτά τα σκυλιά δεν είναι δουλειά όπως στη διάτρηση ενός ρολογιού χρόνου”, εξηγεί ο Katrin. “Είναι δουλειά όπως σε κάτι που αγαπούν, απολαμβάνουν και έχουν μια έντονη επιθυμία να κάνουν. Σκεφτείτε το ως εργασία που γεμίζει την ψυχή σας σε σχέση με την εργασία που είναι μόνο για ένα paycheque ή μέσα για ένα τέλος. ”

Ο Katrin περιγράφει την απομάκρυνση του Tom από την πλεξούδα του όταν βρίσκονται σε έναν από τους οργανισμούς όπου εθελοντές.

Ο Τομ θα περπατήσει και θα ζητήσει από τους ανθρώπους να τον πετάξουν. Αλλά μετά από λίγο, επιστρέφει στο Katrin και προσπαθεί να βάλει το κεφάλι του πίσω στην πλεξούδα του, φαίνεται να λέει: “Εντάξει, το Break τελείωσε, ας επιστρέψουμε στη δουλειά”.

Ο Katrin τονίζει γρήγορα ότι ο Tom είναι επίσης ένας κανονικός σκύλος που έχει πολύ χρόνο εκτός λειτουργίας όταν χαλαρώνει στα κρεβάτια του σκυλιού ή στον καναπέ, παίζει με τη Zora the Corgi, sniffs στην αυλή, μασάει παιχνίδια, παίρνει πολλά petting “και Γενικά κάνει τα σκυλιά. ”

“Είναι σημαντικό για μένα ότι παίρνει χρόνο για να κάνει μια μεγάλη ποικιλία από πράγματα που απολαμβάνει, όχι μόνο να καθοδηγήσει την εργασία σκύλου (την οποία απολαμβάνει πολύ)”, λέει.

Ο Katrin περιγράφει τον ανθρώπινο κόσμο ως χαοτικό και αγχωτικό για πολλά σκυλιά και τα σκυλιά καθοδήγησης πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίσουν αλλά και να βρουν χαρά σε αυτά τα περιβάλλοντα.

Ο χρόνος διακοπής είναι πολύ σημαντικός για τους οδηγούς σκύλους για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την εργασία σε δημόσιο περιβάλλον, τα οποία μπορεί να είναι αγχωτικά για οποιοδήποτε σκυλί, ακόμη και για όσους ευδοκιμούν σε δύσκολες καταστάσεις.

Ποιες φυλές είναι σκύλοι οδηγού;

Τα περισσότερα σκυλιά οδηγών εκτρέφονται για αυτή τη συγκεκριμένη γραμμή εργασίας. Οι κύριες φυλές που χρησιμοποιούνται σήμερα στις Η.Π.Α. είναι:

Labrador Retrievers

Χρυσοί retrievers

Σταυροί εργαστηρίων και χρυσών

Γερμανοί

Τυποποιημένες

Ο Katrin εξηγεί ότι “αυτές οι φυλές εμπίπτουν στην περιοχή μεγέθους, ιδιοσυγκρασίας, γενικής υγείας, νοημοσύνης και προσαρμοστικότητας. Με συνεπείς τύπους σκύλων είναι επίσης ευκολότερο για τα προγράμματα να μοιράζονται τη γενετική μεταξύ τους για να βελτιώσουν τις γραμμές των σκύλων και να αποτρέψουν τις γενετικές συμφόρηση. ”

Άλλες φυλές σκύλων μπορούν να κάνουν εξαιρετικά σκυλιά οδηγών, αλλά εξαρτάται από το μεμονωμένο σκυλί. Ακόμη και με συγκεκριμένη αναπαραγωγή, ανύψωση και κατάρτιση, τα προγράμματα καθοδήγησης σκυλιών εκτιμούν ότι περίπου το 30% των σκύλων δεν το κάνουν μέσω της επίσημης κατάρτισης.

Οι λόγοι για τους οποίους ένα σκυλί μπορεί να αλλάξει η σταδιοδρομία περιλαμβάνει ιατρική, ιδιοσυγκρασία ή το σκυλί που καθιστά σαφές ότι δεν αγαπούν το έργο ενός οδηγού σκύλου. Αυτά τα σκυλιά μπορούν να υιοθετηθούν ως κατοικίδια ζώα ή να προχωρήσουν σε μια άλλη καριέρα εργασίας, όπως να γίνουν σκυλί ναρκωτικών ή βόμβας.

Πώς εκπαιδεύονται τα σκυλιά οδηγών;

Με περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας που δουλεύει με σκύλους, ο Katrin έχει μια μοναδική προοπτική για τα σκυλιά οδηγών κατάρτισης. Στην πραγματικότητα, εκπαιδεύει τον πρώτο σκυλί της υπηρεσίας, τον James, τον εαυτό της.

Ο Τζέιμς ήταν νέος και ο Κατρίν τον εκπαιδεύτηκε για αθλήματα σκυλιών και συνεργαζόταν μαζί του σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, όταν κατέστη σαφές ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα σκυλί υπηρεσίας. Τον εκπαιδεύει στις δεξιότητες που χρειαζόταν και ήταν μια επιτυχημένη συνεργασία για 7 χρόνια.

Ωστόσο, η Katrin γνωρίζει ότι η εμπειρία της με τον James ήταν ασυνήθιστη.

Μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του γενικού πληθυσμού σκυλιών είναι κατάλληλο για να είναι ένας επιτυχημένος σκύλος υπηρεσίας δημόσιας πρόσβασης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι οδηγοί σκύλων προέρχονται από καθιερωμένα προγράμματα αναπαραγωγής.

Αφού ο James αποχώρησε, ο Katrin προσπάθησε να εκπαιδεύσει άλλα δύο νέα σκυλιά για υπηρεσία, αλλά ο καθένας έπρεπε να αλλάξει τη σταδιοδρομία, το ένα για ιατρικούς λόγους και ο άλλος για να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της εργασίας του κοινού.

Στη συνέχεια, ο Katrin στράφηκε στο Ίδρυμα Dog Foundation, έναν οργανισμό με πάνω από 75 χρόνια επιτυχούς αναπαραγωγής, ανύψωσης και κατάρτισης σκυλιών οδηγών. ΉτανΕκεί που ταιριάζει με τον Tom.

Ιδιότητες σημαντικές για τους οδηγούς σκύλους

“Ο Tom και άλλα σκυλιά οδηγών που εκτρέφονται στο πρόγραμμα είναι σε αντίθεση με άλλα σκυλιά που έχω ποτέ εμπειρία για να συνεργαστώ”, λέει.

“Οι άνθρωποι με ρωτούν πάντα ποια είναι η φυλή και θέλω να πω,” είναι σκύλος οδηγού “, καθώς πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι μια φυλή για τον εαυτό τους. Μετά από τόσες πολλές γενιές επιλεκτικής αναπαραγωγής, αυτά τα σκυλιά έχουν … χαρακτηριστικά που τους δίνουν πιο επιτυχημένα σε αυτή τη γραμμή καριέρας σκύλου από άλλα σκυλιά. ”

Αυτή η επιτυχία προέρχεται από ένα συνδυασμό φύσης και καλλιέργειας.

Το Katrin παρέχει μια μακρά λίστα με μερικές από τις ιδιότητες που είναι σημαντικές για τους οδηγούς σκύλους:

Υψηλή ανοχή για καινοτομία

χαμηλή ευαισθησία θορύβου

μέτρια έως υψηλή ανοχή πόνου

Εξαιρετική ανάκτηση στρες

Υψηλό κατώτατο όριο εκμάθησης

Εξαιρετική μνήμη

προθυμία να μετακινηθείτε σε ευθείες γραμμές τραβώντας την ιμάντα

ικανότητα να προσαρμόζεται άνετα στα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα

ευαισθησία χαμηλής κίνησης

Χαμηλή μονάδα δίσκου

Μη επιθετικές αντιδράσεις στην αγενή συμπεριφορά (τόσο ανθρώπινο όσο και ζώο)

Μια προεπιλεγμένη συμπεριφορά “αφήστε το”

καλοπροαίρετος

ασφαλές γύρω από το ευρύ κοινό

δεν θεωρείται ως υπερβολική επιβάρυνση σε μέρη επιχειρήσεων

γενικά διακριτικός

Η επιθυμία να συνεργαστεί με τους ανθρώπους

Βασιζόμενοι στο ίδρυμα των έμφυτων χαρακτηριστικών που εκτρέφονται στα σκυλιά, τα κουτάβια και οι εκπαιδευτές προσθέτουν τις συγκεκριμένες ενδείξεις και τις εκπαιδευμένες συμπεριφορές για να αποκτήσουν ένα σκυλί οδηγού εργασίας.

Δείτε την ανάρτησή μας: Πώς να γίνετε ένας οδηγός σκυλιών κουτάβι Raiser

Ποιες εντολές μαθαίνουν τα σκυλιά καθοδήγησης;

Οι εκπαιδευτές σε ένα επίσημο πρόγραμμα κατάρτισης συνήθως διδάσκουν δεξιότητες όπως:

στρέφοντας αριστερά

σωστά

παύση

προς τα εμπρός

στόχευση κράσπεδα

Ταξίδι ευθεία γραμμή

Μια άλλη σημαντική ιδέα είναι: “Η τέλεια ισορροπία μεταξύ της ανταπόκρισης σε συνθήματα, αλλά και είναι πρόθυμος να πει ο χειριστής όχι”.

Αυτή η έξυπνη ανυπακοή μπορεί να είναι μια κυριολεκτική εξοικονόμηση ζωής εάν ο χειριστής κάνει ένα λάθος και ζητά από το σκυλί να τους οδηγήσει προς τα εμπρός σε κυκλοφορία ή σε μια πλατφόρμα τρένων.

Ταιριάζει με έναν οδηγό σκύλου με έναν χειριστή

Ένα σημαντικό μέρος της βοήθειας ενός οδηγού σκύλου να είναι επιτυχής είναι επίσης ο αγώνας με τον χειριστή. Ο Katrin εξηγεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από τον Tom ως σκύλο της πόλης που θα ευδοκιμούσε σε πιο ενεργά, έντονα, συνεχώς μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα εργασίας της πόλης.

Ενώ ο Tom είναι υπεύθυνος για τη βοήθεια του Katrin, είναι επίσης υπεύθυνος γι ‘αυτόν. «Όταν ο οδηγός μου είναι στην πλεξούδα του, δουλεύει. Η σχέση μας και η πλοήγηση πρέπει να λάβουμε κορυφαία προτεραιότητα και για τους δύο. Εάν είμαστε αποσπασμένοι, και οι δύο θα μπορούσαμε να καταλήξουμε τραυματισμένα ή χειρότερα. ”

Ο Katrin και ο Tom συναντούν τις προκλήσεις κάθε μέρα. “Όταν ο Τομ κινεί έναν συγκεκριμένο τρόπο, γνωρίζω ότι υπάρχει ένα άλλο σκυλί ή άτομο κοντά που δεν θέλει να κάνει τίποτα και είναι δική μου δουλειά να τον πιστέψω και να εξασφαλίσει ότι αισθάνεται ασφαλής και ακούγεται”, εξηγεί.

“Ο οδηγός μου και η σχέση μας είναι πολύτιμες για να καταστραφούν από ένα κακώς διαχειριζόμενο επιθετικό ή αγενές σκύλο ή άτομο. Η ικανότητά μου να κινηθώ με ασφάλεια και όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα στον κόσμο εξαρτάται τόσο πολύ από τη συνεργασία μας. Επιπλέον, μου αρέσει πολύ το σκυλί μου για να θέλει να είναι σε θέση όπου αισθάνεται ανασφαλής. ”

Η Katrin μοιράζεται ότι πολλά σκυλιά οδηγών πρέπει να αποσυρθούν μετά από επίθεση από άλλο σκυλί ή λόγω του άγχους από το να είναι επανειλημμένα φλοιό και να πεταχτεί από κακώς διαχειριζόμενα σκυλιά.

Ενώ άλλα σκυλιά μπορεί να είναι δύσκολα – και ακόμη και επικίνδυνα – οι άνθρωποι μπορούν να είναι εξίσου προκλητικοί.

Προσφέρει μια αναλογία για να βοηθήσει στην κατανόηση της κατάστασής της: “Αν δείτε μια ομάδα σκυλιών οδηγού στον πραγματικό κόσμο, παρακαλώ να είστε σεβαστοί. Λέω στους λαούς «Φανταστείτε ότι δεν είναι σκύλος, αλλά αναπηρική καρέκλα. Θα μπορούσατε να πιάσετε, να τραβήξετε ή να μιλήσετε με μια αναπηρική καρέκλα; Οχι? Στη συνέχεια, παρακαλώ μην το κάνετε σε ένα σκυλί οδηγού εργασίας. Η ασφάλεια της ομάδας εξαρτάται από αυτό. ”

Αντιμετωπίζει επίσης ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν το έργο που κάνει ο Tom.

«Μερικές φορές οι άνθρωποι λένε,« Μακάρι να μπορούσα να φέρω το σκυλί μου παντού! »Και γενικά θέλω να ελέγξω την πραγματικότητα [και να πω],« έτσι θα θέλατε όλα όσα συμβαίνουν με την όραση και την αναπηρία; » λέει.

Πότε αποσυρθούν τα σκυλιά οδηγών;

Οκτώ χρόνια στην συνεργασία της με τον Tom, ο Katrin είναι πολύ περήφανος για τον δεσμό τους. Λέει, “συνεχίζει να μου λέει ότι απολαμβάνει να είναι ένας οδηγός σκύλος ακόμα και συνεχίζει να είναι καλός σε αυτό”. Όταν ο Tom συνταξιοδοτείται, θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με τον Katrin.

Οδηγός σκύλων συνταξιοδοτούνται λόγω γήρανσης, ιατρικών ζητημάτων, ανησυχιών συμπεριφοράς ή άλλων λόγων.

Ο Katrin υπογραμμίζει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο σκυλί, “από το άτομο με αναπηρία στο πρόγραμμα μέχρι τα κουτάβια” συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι ο σκύλος έχει ληφθεί μέριμνα για τη ζωή σε ένα αγαπημένο σπίτι.

Μερικές φορές οι χειριστές μπορούνΔεν είναι σε θέση να κρατήσει τα σκυλιά τους (για παράδειγμα, αν ζουν κάπου που δεν επιτρέπουν τα κατοικίδια ζώα, που είναι η νομική περιγραφή για έναν συνταξιούχο σκυλί οδηγού). Οι φίλοι, η οικογένεια ή οι αρχικοί κτηνοτρόφοι μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν το σκυλί.

“Εάν καμία από αυτές τις λεωφόρους δεν είναι επιλογές, τότε καθοδηγήστε τα προγράμματα σκύλων γενικά έχουν μακρούς καταλόγους ατόμων που θέλουν να υιοθετήσουν τους συνταξιούχους οδηγούς σκύλους”, εξηγεί ο Katrin.

Οδηγός σκύλων είναι μια απίστευτα σημαντική βοήθεια κινητικότητας, ζωντανή και αναπνοή που αγαπά να πηγαίνει στη δουλειά κάθε μέρα.

Ο Katrin το συνοψίζει: “Δεν είναι κατοικίδιο ζώο, ο οδηγός μου είναι ένα τεράστιο μέρος της ύπαρξής μου τόσο ανεξάρτητου όσο και εγώ και ζουν τη ζωή που θέλω”.

Ο Katrin είναι πιστοποιημένος σύμβουλος συμπεριφοράς σκύλων (CDBC, CBCC-KA) και έχει εργαστεί επαγγελματικά σε σκύλους για περισσότερα από 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή διδάσκει έναν μικρό αριθμό φοιτητών κατάρτισης σκυλιών και εθελοντές με μερικές οργανώσεις για τις οποίες είναι παθιασμένη. Είναι blogs για σκύλους, πάπιες, αναπηρία και άλλα στο Maplewoodblog.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους οδηγούς σκυλιά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Dog Guide στο www.guidedog.org.

Έχετε κάποια εμπειρία με σκύλους οδηγού; Τι σας εντυπωσιάζει περισσότερο για τα σκυλιά καθοδήγησης;

Η Julia Thomson είναι blogger στο σπίτι σε 129 στρέμματα όπου γράφει για τις περιπέτειες της χώρας που ζει και ανακαίνιση DIY. Αυτή και η οικογένειά της ζουν σε αγρόκτημα 129 στρεμμάτων στο Οντάριο του Καναδά. Ακολουθήστε τη Τζούλια στο Instagram εδώ.

Leave a Reply