Ανατομία μιας διαφήμισης

από τη Mary Oquendo
3 Αυγούστου 2016

Είμαι ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός νέου φορτηγού καλλωπισμού. Ήταν τόσο μια έκπληξη για μένα όσο και για τους φίλους και τους πελάτες μου, όπως σχεδίαζα να συνταξιοδοτηθώ από το καλλωπισμό σύντομα. Εν αναμονή της συνταξιοδότησης, δεν αντικατέστησα τους περισσότερους από τους πελάτες μου που πέθαναν ή μετακόμισαν. Ήταν ένα πολύ γλυκό πρόγραμμα, καθώς δεν είχα πολλά έξοδα που απαιτούσαν ένα πλήρες ρόστερ.

Τώρα κάνω πληρωμές σε ένα 2016 Mercedes Sprinter 4×4 Mobile Grooming Van. Πρέπει να προσθέσω περισσότερους πελάτες. Αποφάσισα σε μια διαφήμιση έγχρωμης εκτύπωσης με ένα τοπικό περιοδικό που γράφω ως τον καλύτερο τρόπο για να προσεγγίσετε νέους πελάτες.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ευγνώμων για τους φίλους που έβλεπαν την πρώτη μου διαφήμιση. Ήμουν πολύ περήφανος για αυτό. Αφού τελείωσαν το γέλιο, με βοήθησαν να δημιουργήσω μια αποτελεσματική διαφήμιση.

Η διαφήμιση εκτύπωσης, ειδικά το χρώμα, μπορεί να πάρει πολύ ακριβή, οπότε θέλω το μεγαλύτερο κτύπημα για το buck μου. Καθώς είναι τόσο δαπανηρό, έβαλα ένα άρθρο για μια διαφήμιση με τοπικό περιοδικό εκτύπωσης. Επιλέξαμε “φυσικές αφυπνίσεις”, καθώς ο αναγνώστης τους είναι το κοινό -στόχος μου. Εάν επιλέξετε να πάτε αυτή τη διαδρομή, βεβαιωθείτε ότι φτάνετε στο σωστό κοινό. Γράφοντας, είτε για αμοιβή, τοπικό παράγοντα εμπειρογνωμόνων ή ανταλλαγή είναι ένα άρθρο για τον εαυτό του, το οποίο θα καλύψω στο μέλλον.

Ας δούμε την πρώτη διαφήμιση (πριν). Το κύριο πρόβλημα με την πρώτη μου προσπάθεια είναι ότι δεν υπάρχει σημείο εστίασης. Για να διαβάσετε αυτήν τη διαφήμιση, τα μάτια σας είναι παντού. Δεν υπάρχει ένα πράγμα που να αρπάζει το μάτι σας. Κοιτάξτε τη δεύτερη διαφήμιση (μετά) και δείτε πώς τα μάτια σας ακολουθούν φυσικά.

Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε στη δεύτερη διαφήμιση του σκύλου; Αυτό το σκυλί είναι το επίκεντρό μου. Ο σκοπός ενός εστιακού σημείου είναι να τραβήξει αρχικά την προσοχή του αναγνώστη. Ooh Look, ένα χαριτωμένο κουτάβι. Ο σκύλος δείχνει επίσης το λογότυπό μου. Αυτή η φωτογραφία είναι μια επαγγελματική εικόνα. Χρησιμοποιώ το DepositPhotos και το Stock Unlimited, αλλά υπάρχουν και άλλα αποθετήρια για εικόνες. Πληρώσαμε μια ονομαστική αμοιβή για τη φωτογραφία. Δεν μπορείτε να τραβήξετε τυχαία φωτογραφίες από το διαδίκτυο, καθώς κάποιος κατέχει αυτή τη φωτογραφία. Κοιτάξτε το έτσι. Φανταστείτε πώς θα αισθανόσασταν αν καλύπτετε ένα σκυλί, αλλά κάποιος άλλος πληρώθηκε. Αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία επιλέχθηκε επειδή το κύριο χρώμα είναι συμπληρωματικό με τα χρώματα του λογότυπου μου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας φωτογραφίες που παρέχουν ότι είναι υψηλής ποιότητας που θα αναπαράγουν καλά σε μια διαφήμιση.

Ο λόγος για τον οποίο τα μάτια σας προσελκύονται στο δεύτερο λογότυπό μου είναι ότι το λογότυπό μου είναι μικρότερο από το σκυλί, αλλά μεγαλύτερο από το άλλο αντίγραφο.

Το τμήμα αντιγραφής της δεύτερης διαφήμισης έχει γραμματοσειρά και επιλογές χρωμάτων. Η γραμματοσειρά αντιγραφής συνδυάζεται με τη γραμματοσειρά μου. Οι συμπληρωματικές γραμματοσειρές είναι εύκολες στο μάτι. Αυτοί οι δύο σύνδεσμοι μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην επιλογή του σωστού ζευγαρώματος:

.

Εκτός από την επιλογή συμπληρωματικών γραμματοσειρών, βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο στην ανάγνωση. Το σενάριο μπορεί να είναι όμορφο για να κοιτάξετε, αλλά δύσκολο να αποκρυπτογραφήσετε. Επιπλέον, το αντίγραφο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να είναι ευανάγνωστο χωρίς μεγεθυντικό φακό. Ιδιαίτερη σημασία είναι σαφή και ευανάγνωστα στοιχεία επικοινωνίας. Εάν ένας δυνητικός πελάτης πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τη διαφήμισή σας, θα το περάσουν.

Επιλέξαμε δύο εναλλασσόμενα χρώματα για το αντίγραφο που συμπληρώνουν τη φωτογραφία του σημείου εστίασης και το λογότυπό μου. Αυτός ο σύνδεσμος είναι σε έναν δωρεάν ιστότοπο που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε χρώματα, καθώς και να σας δώσουμε τον αριθμό εξάγωνου. Ο αριθμός εξάγωνου είναι ιδιαίτερος για κάθε χρώμα. Μπορείτε να εισαγάγετε τον αριθμό εξάγωνο σε ιστότοπους όπως το PicMonkey και το Canva για να σχεδιάσετε τη διαφήμισή σας.

Το πιο σημαντικό μέρος της διαφήμισης είναι μια “έκκληση για δράση”. Πρέπει να τους πείτε να κάνουν κάτι. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το δικό μου: Επικοινωνήστε με τη Mary στον αριθμό τηλεφώνου και τον ιστότοπό μου.

“Το κλειδί για μια μεγάλη διαφήμιση είναι μια ισχυρή έκκληση για δράση. Πείτε στους ανθρώπους ακριβώς τι θέλετε να κάνουν και να τους δώσετε τον πιο επιτακτικό λόγο που μπορείτε να το κάνετε “, Alyssa Forss of Paws για το σχεδιασμό.

Οι επιτακτικοί λόγοι είναι στο αντίγραφο. Το αντίγραφο επιλέχθηκε με βάση τις έρευνες πελατών μου. Η πρώτη ερώτηση στην έρευνά μου είναι “Τι αγαπάς για την υπηρεσία μου;” Όλα τα σημεία αντιγραφής επιλέχθηκαν με βάση τις επικυρωμένες απαντήσεις. Εάν αυτά είναι σημαντικά για τους τρέχοντες πελάτες μου, τότε θα φέρουν βάρος στην προσέλκυση μελλοντικών πελατών. Το έβαλα μαζί στο www.canva.com. Είναι ένας δωρεάν ιστότοπος, αλλά έχει επιλογές για φωτογραφίες και ειδικές γραμματοσειρές σε ένα δολάριο το καθένα.

Κατά τη στιγμή αυτής της γραφής, είμαι σχεδόν πίσω σε ένα πλήρες πρόγραμμα με τακτικούς πελάτες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της διαφήμισης είναι τα καταστήματα τροφοδοσίας κατοικίδιων ζώων υψηλής ποιότητας που θέλουν να προσθέσουν μαθήματα για τους πελάτες τους, με έρχονται σε επαφή με. Αυτές οι τάξεις προσθέτουν στην κατώτατη γραμμή μου, καθώς και να με τοποθετήσουν μπροστά σε πιθανούς πελάτες. ✂

Σύνολο

5

Μερίδια

5

0

0

0

0

Διαφημίσεις

Leave a Reply