Αγγλικά Bull Terrier Coast Colors: Coat Color in Bull Terriers

Ταύρο Terriers ταξινομούνται με χρώμα παλτό

Ένας ταύρος Terrier ταξινομείται είτε ως “λευκό” είτε ως “έγχρωμο”. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αρχικά, αλλά υπάρχουν παραλλαγές στα χρώματα του παλτό Bull Terrier. Γιατί υπάρχουν μόνο δύο ομάδες “χρωματισμένες” αποτελούνται από πολλές εκπληκτικές και ξεχωριστές αποχρώσεις;

Η απάντηση έγκειται στην ιστορία της φυλής που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όταν τέθηκε το πρώτο πρότυπο για φυλές.

Οι πρώιμοι κτηνοτρόφοι ήταν ομόφωνοι συμφωνώντας ότι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό – περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό – ήταν το καλύτερο παλτό πορσελάνης του σκύλου.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα πιστεύεται ότι αυτός ο “κανόνας” ήταν νόμος. Στη συνέχεια, οι οπαδοί των “χρωματιστών” αυξήθηκαν σε αριθμό και επιρροή. Ωστόσο, το “White” διατηρεί ξεχωριστή κατηγορία.

Λευκό ταύρο τεριέ

Τα “λευκά” σκυλιά κάποτε αντιμετώπισαν το δικό τους είδος διακρίσεων. Οποιοδήποτε ελάττωμα (βασικά απλά μια κουκκίδα ή άλλο χρώμα) θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση του σκύλου κατοικίδιων ζώων από τα δακτυλίους.

Δεν ήταν μέχρι πολύ μετά από το χρόνο ότι “οι λευκοί” είχαν τη δυνατότητα να φορούν σημάδια. Ωστόσο, ήταν περιορισμένα στο λαιμό (σκεφτείτε τα πειρατικά μάτια ματιών καθώς και τα μάτια με μαύρα σημεία). Σήμερα, στην αγορά για να ταξινομηθεί ως “λευκό”, το λαιμό και το σώμα ενός σκύλου πρέπει να είναι κατασκευασμένα από πορσελάνη.

Ένας δημοφιλής μύθος που κυκλοφορεί είναι ότι το “λευκό” συνδέεται με τον αλβινισμό. Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι το πιστεύουν αυτό, όπως το ροζ ρύγχος, τα αυτιά και τα μάτια.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο λόγος για τον όρο Slang “Dog Dog”. Ωστόσο, τα σκυλιά Albino θα έχουν μια αντανάκλαση του κόκκινου στα μάτια καθώς και των ροζ ρουθούνων.

Αληθινά “λευκά” αθλητικά σκοτεινά μάτια και μύτες που θα είναι μαύρες. Τα κουτάβια με μπλε μάτια είναι γνωστά ως γεννημένα, ωστόσο δεν είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή ή εμφάνιση και για αναπαραγωγή, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο, δεδομένου ότι είναι κανονικά κωφοί.

Όσο για τις άλλες φυλές, οι λευκοί ταύροι κινδυνεύουν να κινδυνεύουν μεγαλύτερα θέματα υγείας. Η κώφωση μπορεί να είναι ένα από τα πιο μακράς διαρκείας στην ιστορία του και μπορεί να ανιχνευθεί στον κύριο πρόγονο του προγόνων τη δεκαετία του 1890. Αυτό ήταν το τώρα εξαφανισμένο αγγλικό λευκό τεριέ.

Τα χρωματιστά σκυλιά μπορεί να υποφέρουν από αυτή την κατάσταση, συνήθως σε ένα αυτί. Ωστόσο, τα λευκά σκυλιά είναι πολύ πιο συχνά κωφοί και στα δύο αυτιά.

Επειδή το δέρμα τους είναι μικρότερη χρωματισμό ή καθόλου, η πιθανότητα του καρκίνου του δέρματος είναι επίσης μεγαλύτερη.

Εάν έχετε ένα “λευκό” με ένα μικρό κομμάτι χρώματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι γνωστό ως. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας σε περίπτωση που θέλετε να προσδιορίσετε το κουτάβι σας για να το δείξετε στο μέλλον και τη φυλή.

Λευκό και κόκκινο παλτό χρωματισμό

Αυτός ο λάκλος είναι ευχαριστημένος και έχει ένα κόκκινο αυτί. Τεχνικά, είναι μια κόκκινη και λευκή.
Οι διάφοροι τύποι ποικιλιών λευκών παλτών

Λευκό το καθαρό λευκό σκύλο. Το μόνο που επιτρέπεται το χρώμα είναι μαύρο.

Μαύρο και άσπρο brindle Οι σημάνσεις κεφαλής εμφανίζονται μαύρα, με ανοιχτόχρωμες ραβδώσεις.

Τα χαλινά και τα λευκά σημάδια στο κεφάλι είναι σκούρες καφέ και σκοτεινές ραβδώσεις.

Κόκκινο και λευκό: Ένα μπάλωμα ή το αυτί είναι κόκκινο.

Κόκκινο και λευκό smut: Αυτή η ποικιλία είναι παρόμοια με ένα κανονικό λευκό ή κόκκινο. Αλλά το “smut” υποδεικνύει ότι το ζώο αγωνίζεται πολύ πιο σκούρο χρώμα, το οποίο είναι σχεδόν σαν να ψεκάστηκε το ρύγχος με κάρβουνο.

Μαύρο, λευκό και μαύρισμα τα σημάδια κεφαλής είναι μαύρισμα, αλλά με λίγο μαύρο.

Λευκό και fawn Τα σημάδια κεφαλής αντιπροσωπεύουν καθαρό fawn.

Fawn και White Ruzze: Παρόμοια με τα παραπάνω, ωστόσο, με ένα πιο σκούρο ρύγχος.

Το εκπληκτικό κόκκινο

Μια εντυπωσιακή εικόνα ενός θηλυκού με κόκκινο smut. θηλυκός.
Τα τέσσερα κόκκινα

Υπάρχει κάτι διακριτικό στο “κόκκινο. “Το κόκκινο.” Η βαθιά σκουριά είναι μια τακτοποιημένη και ελκυστική ρύθμιση. Η πλειοψηφία στο χρώμα του σώματος είναι κόκκινο και λευκό με μια ουρά, λωρίδα ρύγχους και στήθος.

Υπάρχουν μερικά με μαύρα σημάδια γύρω από τα μάτια ή διπλωμένα κάτω από τα μάγουλα. Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές χρώμα παλτό, ίσως δεύτερο μόνο στο “White. “Ασπρο.”

Κόκκινο: Η πλειοψηφία του σώματος είναι κόκκινο, αλλά τα πόδια, το στήθος και το πηγούνι θα μπορούσαν να είναι λευκά.

Λευκό και κόκκινο: Εάν υπάρχει πολύ πιο λευκό, για παράδειγμα, κάλτσες ποδιών ή ένα κομμάτι λευκού λαιμού που περιβάλλει και στη συνέχεια συνδέεται με μια λευκή μάσκα προσώπου, τότε ο σκύλος κατοικίδιων ζώων πέφτει σε αυτή την τάξη.

Κόκκινο smut παρόμοια με το πλήρες κόκκινο, αλλά με ένα πολύ πιο σκοτεινό ρύγχος.

White Smut και Red: Εάν το κόκκινο smut συνοδεύεται επίσης από μια μεγαλύτερη ποσότητα λευκού ή πολύ περισσότερο από το κόκκινο, τότε θα ήταν ένα λευκό και κόκκινο smut.

Τέρμων ταύρων με χρωματισμό

Ο OFT ελέγχεται στο πλαίσιο της παραμελημένης μικρής αδελφής του “Red”, τα σκυλιά “Fawn” έχουν πολλούς υποστηρικτές καθώς και μερικούς που είναι λίγο αγκάθι.

Τεχνικά ένας τύπος κόκκινου, αλλά το παλτό είναι ελαφρύτερο ή αμμώδες μαύρισμα και έρχεται στις πολύ πιο γνωστές παραλλαγές.

Τα σημάδια δεν είναι λευκά.

Fawn με λευκό όταν τα πόδια καθώς και το λαιμό, το στήθος και το πρόσωπο έχουν λευκό, δεν είναι ένα πλήρες fawn.

Fawn Smut: Επειδή είναι ένα ελαφρύτερο παλτό και λεπτό, το ρύγχος του smut είναι πολύ πιο ορατό στο fawn και του δίνει μια ελκυστική εμφάνιση. Όμως, τα λευκά σημάδια πρέπει να διατηρούνται στο ελάχιστο.

Fawn smut καθώς και λευκό Η πλειοψηφία του WhiΤο TES θα βάλει το fawn σας smut σε αυτή την κατηγορία.

Κλασικό χρώμα παλτό

Ένα λευκό brindle με ένα brindle.
Οι ριγέ ομορφιές

Ένα brindle bull terrier είναι η εμφάνιση και η έκκληση που κάνει τα κεφάλια να γυρίσουν. Το σχήμα και το κοστούμι της προσωπικότητας της φυλής είναι εξαιρετικά στις λωρίδες τους και πολλοί άνθρωποι θα υποστήριζαν με αυτό. Αυτά είναι τα διάφορα είδη.

Brindle είναι ένα κατοικίδιο σκυλί που έχει ένα σκοτεινό παλτό, συνήθως καφέ, και επενδεδυμένο με μια βαθύτερη σκιά. Μπορεί να υπάρχει κάποια λευκή, αλλά δεν είναι υπερβολική.

White και Brindle: Το ίδιο όπως παραπάνω, αλλά με λευκό στις κανονικές περιοχές: πόδια, στήθος και το πρόσωπο.

Black Brindle Είναι μια παραλλαγή από το κανονικό brindle το ζώο θα αθλήσει ένα μαύρο παλτό, με ελαφρύτερες γραμμές.

White Brindle και Black: Ένα μαύρο brindle με πολύ λευκό.

Το παλτό τρικορ

Και τέλος πρέπει να καλωσορίσουμε τα σκυλιά με τρία χρώματα. Υπάρχουν δύο ποικιλίες, ωστόσο και οι δύο έρχονται με λευκά, μαύρα και μαύρα παλτά.

Tan και Black: Ενώ θα μπορούσατε να δηλώσετε το κουτάβι σας για να είναι ένα σκοτεινό και μαύρο κουτάβι, θα εμφανίσει μια μικρή ποσότητα λευκού, ένα δάχτυλο, τα μάγουλα ή τα πόδια. Το μαύρο είναι το κυρίαρχο χρώμα για την τεράστια πλειοψηφία του παλτό τους.

Το Tan είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό στα πόδια, τα μάγουλα και το στήθος επίσης, που εμφανίζονται με παρόμοιο τρόπο με τα μαύρα σημάδια που βρέθηκαν στο Dobermann Pincher. Dobermann Pincher.

Λευκό και Μαύρο: Ίσως το “επίσημο” τριμμένο τεριέ, το παλτό μαύρου ζώου θα διαθέτει τεράστιες λευκές περιοχές (στήθος, λαιμό, καθώς και πόδια). Το Tan μπορεί να δει στις ίδιες περιοχές όπως το κανονικό μαύρο και μαύρο σκυλί.

Πώς να γυαλίσετε αυτό το παλτό

Ανεξάρτητα από το χρώμα που είναι το χρώμα του ταύρου σας τεριέ, το παλτό τους είναι βασικό για να φροντίσετε. Τα σκυλιά με μικρά μαλλιά απολαμβάνουν τη βασική περιποίηση και τα σκυλιά συνήθως αγαπούν την προσοχή.

Συνιστάται επίσης να βουρτσίζετε τουλάχιστον μία φορά σε μια χρονική περίοδο, επειδή τα bull terriers ρίχνουν. Η συχνότητα με την οποία πλένεται ένας σκύλος κατοικίδιων ζώων είναι η απόφαση του ιδιοκτήτη του σκύλου, αλλά η υπερβολική πλύση δεν είναι μια σοφή ιδέα.

Τρίψτε το σκυλί κατοικίδιων ζώων σύμφωνα με το πρόγραμμά του ή για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του νεκρού αρουραίου που καθαρίσατε ολόκληρο το σώμα του.

Πολλά λουτρά απομακρύνουν τα φυσικά έλαια του παλτό, τα οποία είναι το κύριο συστατικό που δίνει τη λάμψη της σφραγίδας.

Εάν το παλτό επιτρέπεται να παράγει το κατάλληλο πετρέλαιο, ένα καλά επικαλυμμένο παλτό θα το διασκορπιστεί σε όλη την έκταση και το κατοικίδιο ζώο σας θα είναι σε θέση να παράγει αυτή τη περιζήτητη υγιή λάμψη.

ερωτήσεις και απαντήσεις

Ερωτήσεις: Εάν ένα λευκό ταύρο τεριέ ζευγαρώνεται σε ένα σκυλί τριετούς, ποια χρώματα μπορείτε να περιμένετε;

Απαντήστε σε μια μητέρα Tricolor να προμηθεύει μια βασική ρύθμιση στο τραπέζι. Ο γονέας μπορεί να παράγει τους απογόνους με οποιοδήποτε χρώμα.

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος στα κουτάβια του τριών χρωμάτων είναι η γενετική του τρίτου γονέα (ο συνεργάτης ζευγαρώματος του Tri). Σε αυτή την περίπτωση ασχολούμαστε με τη χρήση ενός λευκού ταύρου.

Εδώ είναι το σημείο όπου τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα. Παρόλο που φαίνονται λιγότερο πολύπλοκες από έναν ταύρο τριών χρωμάτων, οι λευκοί φοβεροί έχουν σύνολα γονιδίων που περιλαμβάνουν Brindle, Fawn Black και Tan.

Εάν ένας κτηνοτρόφος θέλει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζουν το φόντο και τη γενετική που αποτελούν το σκυλί κατοικίδιων ζώων με λευκά παλτά στην αγορά για να γνωρίζουν αυτά τα “κρυμμένα” χρώματα.

Για να βεβαιωθείτε ότι ένας κτηνίατρος μπορεί να καταλάβει τον γονότυπο του σκύλου και να καταλάβει το χρώμα των μελλοντικών απορριμμάτων.

Εδώ είναι ένα περίγραμμα για το τι πρέπει να προβλέψουμε.

1. Λευκό που μεταφέρει κόκκινο/fawn με βάση τον σύντροφο, μπορεί να παράγει: κόκκινο, λευκό και λευκό. Εκτός από τα τρία χρώματα, το μαύρο, το λευκό brindle και το λευκό

2. Λευκές μεταφορές, ανάλογα με τον σύντροφο που προκύπτουν σε: λευκό, βραχίονα και λευκό, καθώς και λευκό και κόκκινο μαύρο brindle, λευκό και τριπλό χρώμα με μαύρο brindle, λευκό

3. Λευκό που μεταφέρει μαύρο και μαύρισμα ανάλογα με τον σύντροφο έχει ως αποτέλεσμα πλήρη λευκά όλα τα παλτά χρώματος

4. Μαύρο Brindle που μεταδίδει λευκή

Όταν αφορά το τέλος της ημέρας για ακριβή χρώματα αναπαραγωγής, πρέπει να γνωρίζετε τον γονότυπο του σκύλου και πώς έχουν καλλωπιστεί από τους γονείς τους και επίσης να σημειώσουν τα κουτάβια τους.

Αυτό βοηθά τον ιδιοκτήτη σκύλου κατοικίδιων ζώων να πάρει μια καλύτερη κατανόηση της ικανότητας ενός συγκεκριμένου σκύλου κατοικίδιων ζώων να αναπτύξει ορισμένα παλτά.

Απάντηση: Είναι η τιμή ενός σκύλου κατοικίδιων ζώων που επηρεάζεται από το χρώμα του παλτό;

Απάντηση: Αυτή είναι η επιλογή του κτηνοτρόφου, ωστόσο συχνά το παλτό χρώμα παίζει μια πτυχή στο κόστος ενός κουταβιού. Για παράδειγμα, ορισμένοι κτηνοτρόφοι θα απαιτήσουν για πολύ περισσότερο ένα χρωματιστό κουτάβι και όχι ένα καθαρό λευκό.

Άλλοι κτηνοτρόφοι απαιτούν το ίδιο ποσό για κάθε κουτάβι ενός συγκεκριμένου απορριμμάτων, ακόμη και αν έχουν διαφορετικά χρώματα ή περιλαμβάνουν λευκά κομμάτια.

Φυσικά, τα πιο δημοφιλή χρώματα πιθανότατα θα αυξήσουν το κόστος. Το Red Bull Terriers με εξαιρετικά σημάδια μπορούν να φτάσουν υψηλότερα από τα κανονικά.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Όταν αναπαράγετε ένα ζευγάρι λευκών και μαύρων ταύρων, ποια χρώματα πρέπει να περιμένετε τα κουτάβια;

Απάντηση: Εξαρτάται από την ποσότητα του χρώματος που είναι σε θέση να μεταφέρει το παλτό. Εάν το “μαύρο και άσπρο” δείχνει ότι τα σκυλιά είναι κυρίως μαύρα με μεγάλα λευκά σημάδια (λαιμό και θώρακα, φλόγες που είναιπάχος) και είστε σε θέση να προβλέψετε ένα αναμειγμένο μάστιγα.

Η πλειοψηφία τους θα μπορούσε να μοιάζει με τους γονείς, ενώ το 25 % μπορεί να γεννηθεί καθαρό λευκό και το 25 % μπορεί να γεννιούνται ως μαύροι σε σταθερή μορφή (αν και θα μπορούσαν να γεννηθούν με κάποια λευκά σημάδια).

Αλλά, αν το “μαύρο και άσπρο” αναφέρεται σε σκυλιά που είναι κυρίως μαύρα, με λίγα λευκά, όπως λίγο στο στήθος ή στα πόδια και ολόκληρα τα σκουπίδια μπορεί να μοιάζουν με τους γονείς τους.

Απάντηση: Αν έπρεπε να αναμίξω δύο λευκά κουτάβια (και τα δύο με σημάδια κεφαλής ενός brindle) ποιες είναι οι πιθανότητες να έχουν κωφούς κουτάβια; Η μητέρα της, τα θηλυκά είναι ένα brindle, και το παλτό του μπαμπά της είναι λευκό καθώς και λευκό. Ο μπαμπάς του αρσενικού είναι ένα brindle και η μαμά του είναι ένα λευκό ταύρο τεριέ.

Απάντηση: Υπάρχουν καλά και κακά νέα. Η θετική πλευρά είναι ότι αν επιθυμείτε να έχετε κουτάβι Brindle, οι πιθανότητες είναι πολύ υψηλές. Το μειονέκτημα είναι ότι η πρόβλεψη της απώλειας ακοής στα σκυλιά είναι μια πρόκληση.

Η κώφωση που κληρονομείται δεν αναγνωρίζεται πλήρως, ακόμη και από τους επιστήμονες. Είναι δυνατόν να διεξαχθεί μια δοκιμή ακρόασης, γνωστή ως δοκιμή Baer, ​​η οποία χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ακρόασης ενός κουταβιού, ωστόσο, ότι το κουτάβι έχει ήδη γεννηθεί.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η απώλεια ακοής σε ορισμένες φυλές συνδέεται με τα γονίδια παλτών. Για τα bull terriers, εκείνοι που είναι πολύ επηρεασμένοι είναι καθαρά λευκά σκυλιά.

Να είστε προσεκτικοί εάν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα απώλειας ακοής σε μια γραμμή αίματος. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος τρόπος για να καταλάβουμε την κανονική ή ανωμαλία της ακρόασης μιας μελλοντικής γενιάς.

Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχουν την πιθανότητα επιβίωσης είναι να πάρουν τα γονίδιά τους από τους γονείς με κανονική ακοή. Καλύτερα ακόμα, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι παππούδες ακούν κανονικά επίσης.

Απάντηση: Όταν αναπαράγετε ένα ζευγάρι μαύρων μπερδευτικών τελετών τι χρώμα πιστεύετε ότι τα κουτάβια έχουν;

Απαντήστε σε δύο μαύρα brindles bull terriers Μπορείτε σχεδόν να εγγυηθεί ότι ολόκληρο το σκουπίδια έχει το ίδιο χρώμα.

Όμως, η γενετική θα σας δώσει πάντα μια έκπληξη, οπότε πρέπει να τοποθετήσετε τις αποδόσεις σας μεταξύ 50 και 100 τοις εκατό. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχουν έξι κουτάβια, μπορείτε να περιμένετε 3 έως 6 από αυτούς να γίνουν μαύρα brindles.

Ερωτήσεις: Ποιο είναι το χρώμα για ένα λευκό ταύρο τεριέ με μια ταυτοποιημένη μαύρη μύτη και ένα μαύρο μάτι;

Απάντηση Είναι ταξινομημένο ως λευκό ταύρο τεριέ. Η ποσότητα του μαύρου στο σκύλο κατοικίδιων ζώων δεν αρκεί για να προκριθεί σε κατηγορία παλτών. Σε αυτή την περίπτωση θεωρούνται σημάδια.

Για να το κάνετε πολύ πιο βέβαιο για έναν ορισμένο ορισμό, θα μπορούσατε να περιγράψετε το κατοικίδιο ζώο από την άποψη ενός μαύρου ταύρου με ένα μπάλωμα μαύρου ματιών και μια άπιαστη μύτη (επίσης συχνά αναφέρεται ως μύτη του Dudley).

Αγγλικά ταύρο terrier παλτό χρώματα

Σύμφωνα με τα πρότυπα φυλής, μπορούν να αναγνωριστούν τα χρωματιστά και τα λευκά ταύρος. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σημαντικό να χρωματίσετε το δέρμα του σκύλου. έχουν οποιαδήποτε σημασία.

Εάν όλα είναι σε αγορά και λευκό το χρώμα είναι κόκκινο, μαύρο, καφέ και brindle. Υπάρχει προτίμηση που δίνεται στους Brindle Bull Terriers.

Λευκοί αγγλικοί ταύρο τεριέ

Οι λευκοί ταύροι είναι από τους πιο δημοφιλείς και οι λευκοί ταύροι δεν είναι μόνο σκυλιά με ένα συμπαγές παλτό καθώς και εκείνα με σημάδια οποιουδήποτε χρώματος οπουδήποτε στο πρόσωπο (όχι κάτω από το κολάρο) όπως, για παράδειγμα, σημάδια μαύρου (μονοκλές) και κόκκινα αυτιά.

Η χρωματισμός του δέρματος γίνεται αποδεκτή και δεν θεωρείται ελάττωμα. Εάν υπάρχουν ορατά σημάδια σε όλο το σώμα, το χρώμα θεωρείται λευκό με σημάδια.

Τζίντζερ terrier

Το τζίντζερ Terrier Ginger Bull Terrier είναι ένα στερεό χρωματισμό τζίντζερ χωρίς καμία σημάδια. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που μπορεί να κυμαίνεται από οποιαδήποτε σκιά, από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ. Ωστόσο, όταν το κόκκινο είναι χλωμό, η σκιά θεωρείται ήδη φρικτή και δεν είναι επιθυμητή.

Μαύρο αγγλικό ταύρο τεριέ

Το μαύρο χρώμα του παλτό δεν είναι τόσο συχνό και υπάρχουν λευκά σημεία που δεν είναι σημαντικά όπως στο στήθος, τα πόδια και την πλάτη. Για το λόγο αυτό, παρόλο που η πλειοψηφία των παλτών είναι μαύρο, θεωρείται ως δύο τόνους.

Δύο τόνοι Terriers Bull

Δύο τόνοι Terriers C

Leave a Reply