Ο καθηγητής Fido; Το κολέγιο πήγε στα σκυλιά

addthis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddThismore1010

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ρωτώντας αν οι δύο βοηθοί μου, καθώς και θα μου προσφέρθηκαν να διαλέξω μια τάξη προπτυχιακών επικοινωνιών κατά το εαρινό εξάμηνο. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, οι “βοηθοί μου” είναι τα σκυλιά μου για τη θεραπεία Wheatie καθώς και το Toby καθώς και έχουν καταλήξει να είναι παλιά χέρια στο “διδασκαλία” στους φοιτητές. Εάν είστε γονέας ενός φοιτητή κολλεγίων, πιθανότατα σκέφτεστε, “$ 30.000 ετησίως, καθώς και το παιδί μου να ενημερωθεί από ένα σκυλί;!” Πιστέψτε το ή όχι, τα σκυλιά έχουν πολλά που μπορούν να διδάξουν για μεγάλη επικοινωνία.

Πριν από μερικά χρόνια, ένας μεγάλος φίλος ανακάμπτει από την πρόκληση της θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Ήμουν θετικός ότι θα ήμουν ένας φανταστικός φίλος συνομιλίας για τις μέρες της στον καναπέ. Ο εγκέφαλός μου ήταν γεμισμένος με τα αποτελέσματα των μελετών ερευνητικών μελετών, τις διασκεδαστικές ιστορίες, καθώς και τις έξυπνες παρατηρήσεις. Είχα γράψει κεφάλαια βιβλίων σχετικά με τις επικοινωνιακές δεξιότητες για να τραβήξει τους ανθρώπους έξω, αναδιαμορφώνοντας αυτό που λένε, κίνητρο περισσότερης κοινής χρήσης. Ήμουν θετικός ο χρόνος μου με τον φίλο μου ήταν αποσπασματική, ανταμείβοντας, καθώς και θεραπεία. Δηλαδή, μέχρι να την κάνω συνέντευξη για το βιβλίο μου, τη δύναμη των ουρών, καθώς και άρχισε να μου λέει το πλησιέστερο, πιο ανταμείβοντας εμπιστευτικό κατά τη διάρκεια της ανάκτησής της δεν ήταν εγώ, ωστόσο το σκυλί της. Τι έκανε ο σκύλος που δεν είχα; Αυτό που έκανε ήταν να καθίσει καθώς ακούει. Αληθινά ακούστε – χωρίς σχόλια, καμία κρίση, χωρίς να επιθεωρήσετε το ρολόι μου, να μην χτυπάτε με την παρόμοια διασκεδαστική ιστορία μου.

Αφού έτρωγα ένα μεγάλο μέρος της ταπεινής πίτας, αποφάσισα να αγκαλιάσω κάποιες τεχνικές σκυλιών όταν ένας ακόμη φίλος Sarah με προσκάλεσε κατά μήκος του ταξιδιού της για τον καρκίνο. Αντί να πιστεύουμε τις δραστηριότητες διασκέδασης που μπορούμε να κάνουμε, να αποσπώνουν τα παιχνίδια, τις ανησυχίες για να ρωτήσουμε για την οικογένειά της, θα οδηγούσα στο σπίτι της Σάρα το πρωί, θα την ενώσει με το κρεβάτι ή την καρέκλα της καθώς και θα καθίσει. Μερικές φορές θα μιλούσαμε, όσο συχνά ήμασταν εκεί μαζί. Στις φτωχές μέρες, μπορώ να λάβω ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα της, “Η Σάρα έχει μια δύσκολη στιγμή. Ρώτησε αν μπορεί να φέρετε τον Wheatie. ” όπως και κατάλαβα – μερικές φορές δεν θέλετε ο φίλος του γιατρού σας που θα προσφέρει διαγνώσεις καθώς και θεραπείες. Μερικές φορές, απαιτείτε κάποιον που μπορείτε να υπολογίζετε για να είστε τέλειος ακροατής. Όπως και κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, παρακολούθησα ήσυχα τον Wheatie να πλέκει τη μαγεία του με τη Sarah καθώς και να μάθει από το μοντέλο του. Κατά τη διάρκεια μιας σκληρής βραδιάς, η Σάρα ρώτησε το σπίτι της αν θα μπορούσε να της δώσει κάποιο προσωπικό χρόνο μαζί μου. Όλοι περίμεναν ότι θα μου έδινε σημαντικές οδηγίες ή θα μοιράζονταν κρυμμένα μυστικά, ωστόσο μου κοίταξε, όπως και είπε: “Δεν είμαστε πραγματικά απαίτηση λέξεις. Είμαστε πέρα ​​από αυτό. ” Σε εκείνες τις στιγμές μαζί κατάλαβα ότι είχα πάρει τελικά αυτό που οι τεριέ μου είχαν μοντελοποιήσει για τόσο πολύ καιρό. Μερικές φορές η καλύτερη επικοινωνία συμβαίνει όταν δεν λέγεται τίποτα.

Μπορεί λοιπόν ένας σκύλος να διδάξει κάτι ασκούμενο επικοινωνίας; Απολύτως. Όπως και πάντα λέω σε κάθε τάξη, “εβδομάδες, μήνες, καθώς και χρόνια από τώρα, κάποιος θα σας ρωτήσει τι μάθατε στο κολέγιο. Ποτέ δεν θα με θυμάστε, όπως και τα περισσότερα από αυτά που θα σας αφήσω, ωστόσο διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν θα αποτύχετε να θυμάστε τα μαθήματά σας από το Wheatie. ”

συμπεριφορά σκύλου

Leave a Reply